A Pfaffenrot manuális terápia szülői szemmel

Kislányom sok-sok év hiábavaló próbálkozása után született meg, akkor még azt hittük makk egészségesen.

Cumi vagy nem cumi?

Az örök kérdés sokszor felmerül a szülők fejében. Vajon árt-e a baba fogainak? Problémát okozhat-e a hosszú távú használata? Íme néhány pro és kontra, ami segít tájékozódni a témakörben az aggódó szülőknek.

Etetési és evészavarok komplex terápiája

Az evési szokásaink már a méhen belül elkezdenek kialakulni, az első tapasztalatok a külvilágról is az evéssel kapcsolódnak össze.

Csecsemőkori (primitív) reflexek

Szükség van-e rájuk vagy sem? A válaszom igen is, meg nem is. A primitív reflexekre elsősorban az anyaméhben, a születésnél valamint az élet első évében van nagy szükségünk. A későbbiekben viszont már rendellenesnek számít ezen reflexek megléte.

Alapozó teráia

A terápia hatása, amelynek lényegi elemei gyakorlatok nagy elemszáma és a hetente legalább kétszer-háromszor gyakorlásra kerülő mozgásformák újraindítják, mondhatni „belökik” az agy fejlődését.

Mozgásszegény életmód, avagy a lúdtalp kialakulása

A mai rohanó világban nem sok embernek jut ideje megfelelő mennyiségi és minőségi mozgás kivitelezésére, s ezért a lehető leghamarabb kell elkezdeni a gyermek mozgásfejlesztését és mozgáskultúrájának a kialakítását, hogy a későbbi élete során ne a mozgásszegény életmódot részesítse előnybe.

Trendek és Lehetőségek a CP jelenlegi (re)habilitációjában

Magyarországon a gyermekek fejlesztésére (re)habilitációs eljárások széles palettája áll az orvosok és a szülők rendelkezésére, sokkal több, mint a világ nagy részén. Mondhatjuk, hogy rehabilitációs nagyhatalom vagyunk, szakembereinket a legjobbak között ismerik el. Ebből következően felvetődik a kérdés, hogy melyik a legmegfelelőbb és a leghatékonyabb adott esetben, esetleg érdemes-e kombinálni több különböző módszert a maximális fejlődés eléréséhez.

Craniosacralis terápia

A Craniosacralis (ejtsd: kranioszakrális) terápia egy tudományos alapokon nyugvó, természetes, alternatív gyógymód, mely egyedülálló hatásmechanizmusa és hatékonysága révén hazánkban is egyre elterjedtebb. A módszer kidolgozása Dr. John E. Upledger nevéhez fűződik, jelenleg a világ 60 országában, köztük 2009 óta hazánkban is oktatják. Különlegessége, hogy finom érintéshez hasonló, gyengéd technikákkal dolgozik, ...

Az SDR műtét

Az SDR eljárás maga azoknak az érzékelési idegrostoknak az elvágását jelenti, melyek az izmokból vezetnek és belépnek a gerincvelőbe.

Beszédindítás

Az ember alapvetően társasági lény. A környezetével folyamatosan kontextusban van. A kommunikációja állandóan jelen van, ezzel igazodik a világban, a világhoz. A kommunikáció alapvető eleme a beszéd. A gyermek számára nagyon nehéz kezdetekben a beszéd elsajátítása, mert nemcsak beszélni tanul, hanem a mozgást, valamint a társadalmi szokásokat is egyszerre kellene elsajátítania. Az életük során ezek harmonikus fejlődése felborulhat.