Szita Veronika logopédusCsergő-Szita Veronika

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

 

Csergő - Szita Veronika vagyok gyógypedagógus - logopédus. Diplomámat a Kaposvári Egyetemen szereztem 2011-ben. A képzés biztosította számomra a megfelelő szakmai tudást és szemléletet, amely ezen a pályán nélkülözhetetlen.

            Fontosnak tartom saját magam továbbképzését, így 2011 nyarán részt vettem az Alapozó Terápiák Alapítvány által szervezett tanfolyamon, és mozgásfejlesztői képesítést szereztem. Ezzel a végzettséggel az 5-16 éves gyermekek általános mozgásfejlesztését is biztosítani tudom. 2014 őszén végeztem el a Nyelvlökéses nyelés terápia tanfolyamot, 2015 tavaszán pedig a GMP diagnosztikát. Jelenleg a Kodolányi János Főiskolára járok a Pedagógus szakvizsga megszerzése érdekében.

            Két tanévet dolgoztam a Mosonmagyaróvári Nevelési Tanácsadóban, mint utazó logopédus, majd a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájába kerültem.  Jelenleg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat X. kerületi Tagintézményében dolgozom főállásban. Munkám sokszínűsége révén az elmúlt öt évben sokféle tapasztalatot szereztem. Folyamatosan dolgoztam óvodás és iskolás korú gyermekekkel egyaránt. Ebből kifolyólag a következő terápiákat tartom/tartottam: pöszeterápia, megkésett beszédfejlődés terápiája,  diszlexia/diszgráfia prevenció illetve reedukáció, iskola előkészítő foglalkozás, figyelem-, grafomotoros-, és mozgásfejlesztő terápia.  

            Különösen szerencsésnek érzem magam, hiszen megadatott számomra, hogy a munkám egyben a hivatásom is. Fontos számomra a szülőkkel való szoros együttműködés, a megfelelő tájékoztatás, mivel otthoni gyakorlás nélkülözhetetlen része a logopédiai terápiának.

            Munkám során arra törekszem, hogy minden gyermek az egyéni sajátosságaihoz, képességeihez igazodó ellátásban részesüljön.