Csergő-Szita Veronika

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

 

Csergő - Szita Veronika vagyok szakvizsgázott gyógypedagógus – logopédus, mentorpedagógus. Alapdiplomámat a Kaposvári Egyetemen szereztem 2011-ben. A képzés biztosította számomra a megfelelő szakmai tudást és szemléletet, amely ezen a pályán nélkülözhetetlen.

            Különösen szerencsésnek érzem magam, hiszen megadatott számomra, hogy a munkám egyben a hivatásom is. Fontos számomra a szülőkkel való szoros együttműködés, a megfelelő tájékoztatás, mivel az otthoni gyakorlás nélkülözhetetlen része a logopédiai terápiának. Munkám során arra törekszem, hogy minden gyermek az egyéni sajátosságaihoz, képességeihez igazodó ellátásban részesüljön.

 

            Fontosnak tartom saját magam továbbképzését, így 2011 nyarán részt vettem az Alapozó Terápiák Alapítvány által szervezett tanfolyamon, és mozgásfejlesztői képesítést szereztem. Ezzel a végzettséggel az 5-16 éves gyermekek általános mozgásfejlesztését is biztosítani tudom. 2014 őszén végeztem el a Nyelvlökéses nyelés terápia tanfolyamot, 2015 tavaszán a GMP diagnosztikát, 2015 nyarán pedig egy diszlexiával foglalkozó kurzust. 2017 júniusában fejeztem be a Kodolányi János Főiskolán a Pedagógus szakvizsgát mentortanár szakirányon.

 

           A Fejlesztőház mellett a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat X. Kerületi Tagintézményében dolgozom főállásban. Munkám sokszínűsége révén az elmúlt években sokféle tapasztalatot szereztem. Folyamatosan dolgoztam óvodás és iskolás korú gyermekekkel egyaránt. Ebből kifolyólag a következő terápiákat tartom/tartottam: artikulációs terápia, beszédindítás terápia, beszédészlelés és megértés terápia,  diszlexia/diszgráfia prevenció illetve reedukáció, iskola előkészítő foglalkozás, figyelem-, grafomotoros-, és mozgásfejlesztő terápia.