CogniPlus

Személyre szabott készségfejlesztés

Gyermekére szabva

Testre szabott fejlesztés

A fejlesztés előtt egy szakember beszélget a szülőkkel a felmerülő igényekről. Ezután felméri a gyermek képességeit, valamint azt, hogy milyen területeken teljesít jól, és miben érdemes fejlődnie. Ez alapján számos programból összeválogatva egy személyre szabott fejlesztési tervet készít, amely a gyermek számára kihívást nyújt, ugyanakkor sikerélményt is biztosít számára.

Számos nehézségi szint

A CogniPlus egyik előnye, hogy más figyelemfejlesztésre használt eszközökkel szemben különféle nehézségi szinteken állnak rendelkezésre a fejlesztéshez használt gyakorlatok. A számítógépes feladatok mindegyike különböző nehézségű alfeladatokat tartalmaz: ez teszi lehetővé, hogy minden képességszint mellett gyermeke segítségére legyen. Az iskolai problémákkal küzdő tanulóktól kezdve a kiemelkedő tehetségekig mindenki a maga szintjén talál kihívásokat a CogniPlusban.

Dinamikusan alkalmazkodik

Ahogy gyermeke fejlődik, úgy fejlődik a program is. Minden siker után újabb kihívásokkal találkozhat gyermeke. A CogniPlus folyamatosan figyeli a teljesítményt, és automatikusan ahhoz igazítja a feladatokat így mind a fejlődés, mind a sikerélmény folyamatosan biztosított.


Tudományos

Tudományosan kifejlesztve

A CogniPlust a bécsi Schuhfried GmbH fejlesztette ki. A cég pszichológusai már a ‘40es évek óta képességek mérésével és fejlesztésével foglalkoznak az egyik leginnovatívabb osztrák vállalkozás munkatársaiként. A legmodernebb tudományos elméletek és a legkorszerűbb fejlesztési gyakorlatok alapján készítették el a CogniPlus rendszert.

Mérhető eredmények

Kutatások során a fejlesztés már 8 alkalom után mérhető javulást mutatott. Ezen felül agyi képalkotó eljárásokkal és a legmodernebb számítógépes képességtesztekkel minden programot pontosan bemértek, hogy biztosan azt a képességet mérje, amit fejleszteni hivatott.

Szakemberek ajánlásával

A rendszer fejlesztésén számos tudományterület szakértői dolgoztak együtt: neuropszichológusok, figyelemspecialisták, gyógypedagógusok és informatikai szakértők, így többek között Prof. Dr. Walter Sturm, aki az Aacheni Egyetem orvosi karának neurológiai klinikáját vezeti 1995 óta.

 

Játékos

Multimédiás

A CogniPlus látványos, színes, érdekes. Korábban a szakmailag megalapozott fejlesztések gyakran nehezen kötötték le a gyerekeket, nem szívesen vettek részt a foglalkozásokon, nehéz volt a szülőknek és a szakembereknek rávenni őket, hogy elég ideig végezzék a gyakorlatokat ahhoz, hogy jelentős fejlődés valósuljon meg. Ma már lehetőség van olyan multimédiás szoftverek használatára, amelyek szakmailag is helytállóak, mérhető javulást hoznak, mellette pedig a gyerek is élvezi. Hiszen ingergazdag, izgalmas, látványos, miközben valós képességfejlesztést tesz lehetővé.

Játékos

Idézze fel, milyen gyermeke, amikor a kedvenc játékával játszik, és annyira belefeledkezik, hogy semmi más nem létezik számára... Képzelje el, milyen lenne, ha egy ilyen játékkal meghatározott készségeit lehetne fejleszteni! Ez a CogniPlus.

Változatos

A CogniPlus rendszer segítségével lehetőség van párhuzamosan több készséget fejleszteni emiatt nem válik unalmassá, hogy ugyanazokat a feladatokat kell újra és újra végeznie a gyermeknek. Mindig talál új kihívásokat, új feladatokat, amelyek alkalmazkodnak az ő képességszintjéhez.

Ösztönző

A gyermek számára a CogniPlus egy számítógépes játék célokat kell elérni, sikerélményt ad, látványos, bevonó. Ez a játék azonban pontosan meghatározott készségeket fejleszt. A gyermek úgy fejlődik, hogy közben csak játszik.

 

 

Kinek ajánlott?

Tanulás: 

- nehezen figyel?
- rendszeresen lemarad a tananyagban?
- romlott a teljesítménye a korábbiakhoz képest?
- panaszkodnak a viselkedésére a tanárok?

Tehetség:

- gyermeke átlagon felüli értelmi képességekkel rendelkezik?
- Valamilyen területen kimagasló eredményeket ér el?
- Kivételesen kreatív, zenei, rajz vagy sporttehetség?
- Esetleg úgy látja, hogy jó képességei vannak, azok mégsem tudnak felszínre kerülni?
- Sokak visszajelzése szerint átlagon felüli, mégsem ennek megfelelően teljesít az iskolában?

Képességzavarok:

A CogniPlus számos képességzavar esetén támogatást ad. Figyelemzavarral (ADHD) küzdő, enyhe értelmi fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű vagy rehabilitációra szoruló gyermekek számára hatékony segítség.

Sport:

A sportoló erőnléte már kiemelkedő és folyamatos fejlesztés alatt áll, miközben a továbblépést az összpontosítás javításával lehetne elérni.